O nas

Grupa Gastromall to zintegrowana, uzupełniająca się współpraca 2 firm - Olimp i Alaska.

Działamy z sukcesami na rynku gastronomicznym od 1995 r.

Naszym celem strategicznym jest tworzenie sieci restauracji, kawiarni i lodziarni oraz nowych konceptów gastronomicznych, skoncentrowanych na dostarczaniu żywności najwyższej jakości – produkowanej we własnym zakresie lub od sprawdzonych dostawców lokalnych.

Większość punktów gastronomicznych Grupy Gastromall mieści się w krakowskich Galeriach Handlowych, w prestiżowych lokalizacjach, co determinuje wdrażanie i utrzymanie najwyższych standardów jakości ze względu na dużą i zróżnicowaną grupę docelową, wysokie wymagania Klientów w zakresie jakości produktów oraz szybkości obsługi.

Obecnie posiadamy ponad 50  lokali (łącznie marki Olimp, Companeros, Cesare Ristorante, Lovit, Point Frappe), rozbudowujemy także sieć franczyzową na terenie całej Polski.

Realizujemy projekt pod nazwą KRAKOWSKI KLASTER GASTRONOMICZNY.

Krakowski Klaster Gastronomiczny to otwarta inicjatywa małopolskich firm i stowarzyszeń mające na celu stworzenie alternatywnej wobec światowych koncernów oferty dań gotowych funkcjonalnych dla odbiorcy z branży HoReCa.

Projekt dotyczy kooperacji małopolskich firm i stowarzyszeń w celu wprowadzenia na rynek regionalny nowych, innowacyjnych produktów i usług. Jego realizacja polega na kompleksowym wyposażeniu tzw. Kuchni Centralnej umożliwiającej produkcję dań gotowych funkcjonalnych tj. o cechach prozdrowotnych dla odbiorcy z branży HoReCa. Projekt przewiduje także współdziałanie firm w celu zaoferowania wysokiej jakości kompleksowej usługi cateringowej przewidującej obsługę imprez masowych z wykorzystaniem produktów własnych – usługę tę umożliwi zakup profesjonalnego systemu bankietowego będącego systemem uzupełniających się urządzeń wg. sprawdzonej procedury przygotowania, utrzymywania i wydawania dużej ilości potraw jednocześnie.

Przesłanką do realizacji projektu jest: chęć rozwoju firm, dywersyfikacja działalności, zwiększenie przychodów, zapotrzebowanie na nowoczesne rozwiązania technologiczne w branży spożywczej, rosnąca liczba Klientów poszukujących żywności zdrowej, niskoprzetworzonej, o prozdrowotnym składzie, brak podobnej oferty na regionalnych rynku gastronomicznym, posiadanie przez firmy zrzeszone w KKG unikalnych receptur, umiejętności i doświadczeń.

Lider projektu: Olimp

Partnerzy: Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników, Profibra, Molino

KKG jest inicjatywą otwartą – zapraszamy do przystąpienia do naszej kooperatywy!

Zainteresowane firmy prosimy o kontakt pod adresem klaster@olimprest.pl