Obszar działania

W chwili obecnej w działalności Grupy Gastromal wyróżniliśmy 5 głównych marek gastronomicznych.

1. Restauracje typu casual dining – sieć restauracji OLIMP z jedzeniem na wagę, oferująca dania kuchni śródziemnomorskiej i polskiej.

2. Restauracje włoskie z obsługą kelnerską - Cesare Ristorante – wykwintna kuchnia włoska, wina, desery, sałatki.

3. Kawiarnio lodziarnie - Point Frappe, oferujące kawę, herbatę, soki a także lody, desery lodowe, ciasta i gofry.

4. Wyspy lodowe – LOVIT. Lodowa Manufaktura. Koncept gastronomiczny oferujący lody wyłącznie rzemieślnicze tj. produkowane w małych ilościach, bez konserwantów i sztucznych składów z krótkim okresem spożycia.

Obecnie lody sprzedawane są na gałki. Wyspa oferuje ponad 16 smaków, od lodów śmietankowych i czekoladowych po lekkie owocowe sorbety a także smaki nietypowe np. sernik z gruszką i karmelem

Lody LOVIT produkowane są w należącym do firmy laboratorium lodowym w Krakowie przy ul. Rynek Podgórski 9.

5. Restauracje meksykańskie - Companeros - sieć restauracji z potrawami inspirowanymi kuchnią meksykańską i tex - mex, przygotowywanymi na indywidualne zamówienie Klienta.

W naszych lokalach oferujemy także bezpłatny dostęp do Internetu oraz codzienną prasę.

 

Realizujemy projekt pod nazwą KRAKOWSKI KLASTER GASTRONOMICZNY.

Krakowski Klaster Gastronomiczny to otwarta inicjatywa małopolskich firm i stowarzyszeń mające na celu stworzenie alternatywnej wobec światowych koncernów oferty dań gotowych funkcjonalnych dla odbiorcy z branży HoReCa.

Projekt dotyczy kooperacji małopolskich firm i stowarzyszeń w celu wprowadzenia na rynek regionalny nowych, innowacyjnych produktów i usług. Jego realizacja polega na kompleksowym wyposażeniu tzw. Kuchni Centralnej umożliwiającej produkcję dań gotowych funkcjonalnych tj. o cechach prozdrowotnych dla odbiorcy z branży HoReCa. Projekt przewiduje także współdziałanie firm w celu zaoferowania wysokiej jakości kompleksowej usługi cateringowej przewidującej obsługę imprez masowych z wykorzystaniem produktów własnych – usługę tę umożliwi zakup profesjonalnego systemu bankietowego będącego systemem uzupełniających się urządzeń wg. sprawdzonej procedury przygotowania, utrzymywania i wydawania dużej ilości potraw jednocześnie.

Przesłanką do realizacji projektu jest: chęć rozwoju firm, dywersyfikacja działalności, zwiększenie przychodów, zapotrzebowanie na nowoczesne rozwiązania technologiczne w branży spożywczej, rosnąca liczba Klientów poszukujących żywności zdrowej, niskoprzetworzonej, o prozdrowotnym składzie, brak podobnej oferty na regionalnych rynku gastronomicznym, posiadanie przez firmy zrzeszone w KKG unikalnych receptur, umiejętności i doświadczeń.

Lider projektu: Olimp

Partnerzy: Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników, Profibra, Molino

KKG jest inicjatywą otwartą – zapraszamy do przystąpienia do naszej kooperatywy!

Zainteresowane firmy prosimy o kontakt pod adresem klaster@olimprest.pl